Καθυστερήσεις στην καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους της ΕΛΒΟ

Καθυστερήσεις στην καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους της ΕΛΒΟ

Αρ. Πρωτ. 14950/14.04.2011

Προς Υπουργούς:

- Άμυνας

- Οικονομικών

Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην καταβολή της εφάπαξ αποζημίωσης στους συνταξιούχους της ΕΛΒΟ. Περίπου 100 δικαιούχοι περιμένουν την εφάπαξ αποζημίωση, η οποία καθυστερεί, διότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της διοίκησης δεν υπάρχουν οι σχετικές πιστώσεις. Μάλιστα από τον Μάρτιο του περασμένου έτους η Διοίκηση της επιχείρησης ήλθε σε συμφωνία με τους συνταξιούχους για  καταβολή σε δόσεις των εφάπαξ ποσών που δικαιούνται αυτοί, κάτι που έως τώρα, όμως, δεν έχει γίνει. To οξύμωρο είναι, ότι οι εν λόγω δικαιούχοι έλαβαν τις βεβαιώσεις αποδοχών για το έτος 2010, στις οποίες αναφέρεται το συνολικό ποσό της αποζημίωσης, χωρίς καν να το έχουν λάβει, με αποτέλεσμα να φορολογούνται   για ποσά που ακόμη   δεν έχουν λάβει.

Η καθυστέρηση αυτή έχει δημιουργήσει προβλήματα στους συνταξιούχους-δικαιούχους, οι οποίοι βλέπουν ότι εμπαίζονται διαρκώς και δεν τους καταβάλλονται τα ποσά που δικαιούνται. Οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες  οδηγούν σε απόγνωση, τόσο τους ίδιους όσο και τις οικογένειές τους. Οφείλουν, επιτέλους, τα συναρμόδια Υπουργεία να μεριμνήσουν επί του θέματος και να σταματήσουν να εμπαίζουν τους συνταξιούχους της ΕΛΒΟ, που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα  στη συγκεκριμένη αμυντική  Ελληνική Βιομηχανία.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Πότε προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να καταβάλλουν τις εφάπαξ αποζημιώσεις στους συνταξιούχους- δικαιούχους της ΕΛΒΟ;

Απαντήσεις Υπουργείων